Wat is een TIA en wat is een CVA?

Een TIA (transient ischemic attack) wordt ook wel een tijdelijke of voorbijgaande beroerte genoemd.

CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident. Letterlijk vertaald: een ongeluk (accident) in de bloedvaten (vasculair) van de hersenen (cerebro). Bij een CVA krijgt een deel van de hersenen opeens te weinig of geen zuurstof. Een beroerte wordt ook wel ‘stroke’ genoemd.

Lees verder

 

Wat zijn de gevolgen van een beroerte?

De gevolgen van een beroerte kunnen heel ingrijpend zijn. Welke gevolgen precies, hangt af van de ernst van de beroerte en de plek in de hersenen. Dit kan op lichamelijk vlak zijn, maar ook op psychisch of sociaal gebied. Maar ook kunnen andere vragen u bezig houden zoals angst en bezorgdheid om weer een beroerte te krijgen, verminderde sociale contacten en het gevoel ‘er alleen voor te staan’.

Lees verder

 

Onze hulp aan u

Bij het Beroerte Adviescentrum krijgt u als patiënt advies, informatie en begeleiding. Ook jaren nadat u getroffen bent door een beroerte helpen we u wegwijs te worden in het aanbod van hulpverlenende instanties in Amsterdam. Het Beroerte Adviescentrum werkt samen met vele zorginstanties en biedt ook de mogelijkheid van interculturele zorg aan migrante hulpvragers.

Lees verder